جمعه, فروردین ۱۰, ۱۴۰۳
spot_img
خانهانتخاباتآنان که میخواهند داوطلب انتخاب مردم شوند چه سوالی باید از خود...

آنان که میخواهند داوطلب انتخاب مردم شوند چه سوالی باید از خود کنند؟

چند وقتی است دنبال پاسخ به این مساله میگردم که در وضعیت فعلی چه کسانی میتوانند به عنوان نماینده به مردم خدمت کنند؟

منظور از خدمت در معنای حداقلی آن، همان انجام وظایف نمایندگی است که در قانون به تصریح قید شده است اما از نماینده ی منتخب، انتظارات دیگری نیز وجود دارد که تا انتخابات بوده، هست و خواهد بود.

صرف نظر از صحت یا سقم این انتظارات و مشروع یا نامشروع بودن آن، در این که یک شخص منتخب، در اقدامات اولیه ی خود معمولا قدردان زحمات اشخاصی خواهد بود که در دوران انتخابات در رکاب وی بودند شکی وجود ندارد لکن اگر شخص منتخب بخواهد و اراده کند جدای از مساله ی فوق به قطع و یقین می تواند در حوزه ی نمایندگی خود منشا خدمات بزرگی باشد. چه کسی میتواند چنین باشد؟ این امر یعنی واجد اثر بودن یک نماینده به همان سوالی بر میگردد که در اول سخن گفتم و آن عبارت است از اینکه داوطلب محترم از خود و در تنهایی خود بپرسد که تا به امروز و قبل از اینکه وارد این جریان شود چه اقدامات مثبتی برای خانواده، خویشان و اقربا، محل تولد یا محلی که در آن اشتغال دارد و در قبال اشخاصی که زیر نظر یا در کنار وی کار میکنند انجام داده است؟ به عبارت دیگر آیا به اطرافیان نزدیک  خود نگاهی انداخته و وضعیت و جایگاه واقعی خود را بین آنان بررسی کرده است؟ یا اینکه به غیر از جایگاه مادی و مدارک تحصیلی خود به چیز دیگری نیاندیشیده است و صرفا به چاپلوسی های اشخاص معدود که برای اهداف خاص در اطراف وی هستند بسنده کرده است؟

معمولا انسان ها علقه ی خاصی به محل تولد خود دارند آیا اقدام یا کار مثبتی در آنجا و برای آنجا انجام داده است؟ آیا در شغل خود تحولی مثبت محقق کرده است؟ آیا در تصمیمات و اقداماتی که تا به امروز گرفته منافع و مصالح عموم را بر منافع شخصی ترجیح داده است؟ به صورت بسیار کلی آیا همیشه به یاد دارد کجا متولد شده، چگونه رشد کرده، چگونه به جایگاه فعلی رسیده و در این دوران چه خیری به عامه ی مردم رسانده است و این ملاک ها و معیارها را در تمامی تصمیمات و اقدامات تاثیر داده است؟ هر گاه داوطلب محترم به این سوالات برای خود پاسخی شفاف دارد و به گذشته و عملکرد درونی و برونی خویش نزد خود افتخار دارد و مردم نیز بر آن صحه گذارند به قطع و یقین چنین شخصی نماینده ای لایق خواهد بود فساد در این شخص فرصت ایجاد نخواهد داشت انچه برای او ملاک بوده مردم است به مرور غیرلایق ها از اطراف وی حذف خواهند شد فرصت به شایسته ها خواهد رسید و مردم یک دوره ی بسیار خوب از یک‌ نمایندگی را خواهند دید پیگیر وضع قوانینی خواهد بود که در زندگی مردم تاثیرات مثبت ایجاد کند دنبال باندبازی و رانت خواری و رابطه نخواهد بود و نکته ی بسیار مهم آن است که بعد از اتمام دوره ی نمایندگی، او را در مناصب بالای دولتی یا عمومی خواهیم دید و تجربه ی خود را در اختیار جوانان لایق دیگر خواهد گذاشت نه اینکه دوره اش خاتمه نیافته مجددا برای دوره ی بعد شروع به تبلیغات نماید این امر چندان موجه نیست مگر اینکه دلایل موجهی بر لزوم حضور این شخص برای دور دیگر باشد یا تمایل و خواست مردم باشد که این حالت نادر است زیرا این شخص دارای انچنان وارستگی است که یقینا می داند عملکرد وی باعث تربیت اشخاص لایق و شایسته ی متعدد شده است و بهتر است فرصت رشد انان‌ نیز فراهم شود…

از سوی دیگر انان که چندین دوره است علی رغم عدم توفیق در راهیابی به مجلس، خود را وارد این وادی میکنند سعی و تلاششان ستودنی است خستگی ناپذیری آنان شایسته ی تقدیر است ولی مساله ان است که آیا هدف خدمت است؟ اگر خدمت است به‌ همان سوال بالا رجوع شود می توانند در همان اموری که مشغول هستند خدمات بزرگی انجام دهند اگر مقداری از همین سعی و تلاش در خدمت به مردم در همانجا انجام شود همه چیز گلستان خواهد شد…

تنها خواسته ی من به عنوان یک شهروند از داوطلبان آن است که وارسته و پاک باشند هر عملی را حسابی هست در وضعیت فعلی جامعه؛ اگر به معنای واقعی   برای پاسخ های بالا جواب دارند  و اگر اطمینان خاطر دارند در مواجهه با موقعیت های فسادزا؛ لغزش و لرزش نخواهند داشت و در یک کلمه از خودگذشتگی و ایثار داشتند و گذشته ی خود را فراموش نکرده و به یاد داشته باشند که عامه ی مردم و زندگی انان تحت تاثیر تصمیمات و اقدامات آنان می باشد وارد شوند از زمانی بترسیم که نیت و قصد واقعی ،منافع و مطامع شخصی و گروهی خاص باشد با ظاهری مردم فریب و ریاکارانه که در این حالت،دنیا و آخرت شخص بر باد رفته و این عمل خیانتی است بزرگ و نابخشودنی….

نکته(یقینا منظور نویسنده در این متن استواری امور و روابط مردم و شخص منتخب و اطرافیان وی بر مبانی و اصول انسانی و اخلاقی است و هیچ قصدی بر وارد کردن اعتقادات دینی به سیاست وجود ندارد)

خداوند حافظ همه ی ما باشد

رحمت الله عالمی

وکیل پایه یک دادگستری

دیگر مطالب

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

پربیننده ترین مطالب